söndag 21 februari 2010

Vill ni ha det som Sovjet?

Vi som vänster aktivister blir alltid ifrågasätta ifall vi vill ha det som Sovjet? Och jag kan försäkra att nej det vill vi inte.
Övervakning och hårdare kontroll över människor är det som värsta som Sovjet sysslade med och man kritiserade dem mycket angående detta innan.
Övervaknings samhälle handlar om att staten vill veta allt som människor gör, som till exempel övervaknings kameror. Den senast året har övervaknings kameror har nått över 42000 stycken i hela Sverige. Man vill höra vad folk prata i telefon och det är FRA lagen, man vill veta vad folk sysslar med på internet och det är IPRED lagen. Man vill ha fler poliser och det vad regeringen vill.
Däremot vill vi ha fler jobb som i sin tur minskar brottsligheten och då behöver man inte fler poliser. Vi ställer oss emot FRA och IPRED lagarna.
Med denna enkla analys kan man fråga sig ifall det är vi eller regeringen som vill ha det som sovjet eller som Nordkorea.
Svaret är ganska enkelt: Höger regeringen är betydligt närmare den sovjetisk diktatur än vad vi är och ändå finns det journalister som anklagar oss utan att dem kollar på fakta samt sanningar.

2 kommentarer: