fredag 28 januari 2011

Fuck You Väst

Dessa veckor är av dem få veckor som jag känner mig stolt att vara arab. Arab länderna har varit odemokratiska, styrd av diktaturer så länge jag kan minnas. Och det är med stöd av västvärlden och USA. Idag har folket vaknat, först i Tunisien där efter en vecka skickade USA Jeffrey Filtman som är ansvarig för mellanöstern till Tunisien för att direkt kolla läget och se om dem nya makterna kommer att samarbeta. Svaret blev Nej (Fuck You Väst).
Denna vecka började folket att vakna i Egypten. Jo, vem kunde tänka sig att detta vackra land skulle falla. Det har inte fallit än. Men det kommer, folket har vaknat. Moubarak, som är president har fått hjälp från västvärlden och USA. Nu hotas han, vilkte betyder att västvärldens makt i mellanöstern minskar (Fuck You Väst).
I Libanon har västvänliga blocket förlorad valet om vem som ska bli statsminister, så gick dem ner till gator och demonstrerade med att slå sönder affärer och bränna bilar. Hillary Clinton sa att det var rätt att göra så. Snacka om dubbelmoral.
Svensk media har aldrig och kommer inte att snacka om diktaturer i mellanöstern så länge dem är allierade med oss. Men när Iran gör något liknande då är det snart världens undergång (det är inget försvar för det iranska systemet). Som sagt det är inte många gånger i mitt liv som jag har varit stolt att vara arab, men nu är jag det.

5 kommentarer:

  1. Bra skrivet. Frågan är väl om den där miljardärkapitalisten som hizbollah lyft fram i libanon är nåt att ha för arbetarna där bara...

    SvaraRadera
  2. Nej absolut inte. varken miljardären eller Hizbullah är bra för arbetarna. Men tror att dem som var innan "Hariri familjen" både fadern och sonen har styrt landets ekonomi till botten.

    SvaraRadera
  3. Det som brukar kallas "västs politik i mellanöstern" är inget annat än en förlängning av intressen och Israels utryckepolitik farmfört av sionist lakejer- i väst. Hillary visar inte dubbelmoral, utan springer ärenden, som hån måst. Likaså med B-liar, Obama eller någon annan politisk varelse i väst.

    SvaraRadera
  4. Jag håller med att Israel har ganska mycket och säga angående västs utrikespolitik men inte allt. Typ USA:s intresse av olja i Sudan är eget intresse + att det är bra för Israel om Sudan är delade.

    SvaraRadera
  5. Den påverkan som utövas genom t ex AIPAC är inte längre begransad till "MÖ". Det i sig räcker långt. Faktum kvarstår USAs/Västs politik i "MÖ" är allt annat än i USAs eller Västs egentliga intresse. Inser man det så blir springkärringen Hilarys skamlöshet "begriplig".

    SvaraRadera