lördag 7 augusti 2010

MUF:s studentpolitik

Först ska jag kopiera dem få rader som MUF skriver på sin hemsida angående studentpolitik.
"Sverige behöver fler människor med högre utbildning så att jobben kan bli fler. För att kunna koncentrera sig på sina studier behöver studenterna en stabil ekonomisk situation. Därför vill vi göra det enklare att jobba under studierna, höja studiemedlen och göra det enklare att låna till studier.

Jobb vid sidan av studierna
Moderata Studenter anser att jobb vid sidan av studierna kan ha en positiv effekt för studenternas privatekonomi under studierna. På längre sikt kan det leda till bättre chanser att hitta jobb efter studierna är avslutade. Nu är det så kallade fribeloppet en begränsning för hur stor inkomst från sitt jobb studenten kan ha utan att dennes studiemedel minskas. Fribeloppet begränsar således möjligheter och incitament för studenternas självständiga försörjning. MSt anser att staten inte ska bestraffa de studenter som ägnar sin tid åt att jobba vid sidan av studierna. Därför arbetar MSt för att avskaffa fribeloppet, vilket ger makten tillbaka till den enskilde för att bestämma hur mycket denne vill jobba vid sidan av sina studier."

Då menar dem att det ska vara lättare för studenter att arbeta medan dem studerar men dem har inte tänkt att en högskol student redan jobbar fulltid men tjänar bara 8000:-. Lösningen är att höja studiemedlet och att verkligen ge studenterna den tiden dem behöver för att klara studierna. Inte genom att dem ska behöva jobba extra. Enligt dem så kommer en student schema se ut så här. Vardagar: skola mellan 8 och 16.00 sen jobb till 22.00 sen på helgerna jobba mellan 10.00 till 18.00. Då frågan är när FAN ska man hinna plugga eller åtminston ta lite fritid.

2 kommentarer:

  1. Måste tyvärr hålla med moderaterna där. =/

    Var så arg åt att jag fick mindre pengar bara för att jag jobbade då jag gick skola. ><

    /Malin

    SvaraRadera
  2. Då är det inte bättre och höja studiemedlet men det mesta ska vara studiemedle men icke lån. Typ till exempel från 8000 till 10000:-, det betyder ökning med 2000 och 1500 är icke lån. Är det inte ett bra ide?
    Man ska inte få mindre pengar om man jobbar d e jag emot men i äntligen skulle man inte behöva jobba om man studerar fulltid.
    /Hicham

    SvaraRadera