måndag 10 maj 2010

Orättvis och omänsklig asyl politik.

(vill inte säga killens namn, så kallar jag honom X istället)
Ingen människa lämnar sitt land för att man vill, däremot lämnar man sitt land på grund av problem och den övervägande majoriteten av dessa problem stavas för KRIG.
Har man kommit till exempel från Gaza eller Irak eller Kurdistan eller Afghanistan då är det omänskligt att skicka folk tillbaka. Nu bor i Sverige en mängd papperslösa människor.
Förra veckan träffade jag en person som jag ska kalla nu för personen ”X”. X har sett hela sin familj mördad av de amerikanska ockupanterna i Irak. Hans farbror sålde hans hem för att skicka honom till Sverige. Han kom till Sverige när han var 15 år gammal nu är han 18 och migrationsverket har beslutat att han inte får stanna. Han har redan överklagat men migrationsverket står fast i sitt beslut. Jag lider med arbetarna i migrationsverket som gör bara sitt jobb och följer dessa order.
Tillbaka till personen, han har fått ett brev av sitt morfar som krävde honom på pengar. Han kan varken betala tillbaka, och ifall nu han åker tillbaks till Irak kommer han att hamna i bråk med sin farmor. Och som vi vet så finns det ingen som hindrar bombarna i Irak.
Ska det vara så? Nu kommer vissa att påstå att vänsterpartiet vill ta världens 6 miljarder människor till Sverige. Det enda vi kräver att vissa människor som kan inte överleva i sitt hemland ska få stanna i Sverige. Människor från krigszoner har sålt allt dem har, ifall dem hade något för att komma hit. Vi kan väl inte skicka människor till krig eller?
Vad är då vi vill förbättra?
Vi förespråkar en human och solidarisk flyktingpolitik. Det handlar både om att motarbeta orsakerna till att människor tvingas fly - t.ex. genom kämpa för rättvis världshandel och att stoppa vapenexporten - och att ge skydd till dem som söker asyl och har skyddsbehov. Vänsterpartiet anser att den svenska asylpolitiken är hård och rättsosäker, och att den inte respekterar internationella förpliktelser.
Information: Lissabon föredrag som den svenska riksdagen rötade på ett odemokratisk sätt säger så här, ifall en person får inte stanna i ett europeisk land så kan han/hon inte söka i ett annat land. EU har stängt sina dörrar för ”X”.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar