torsdag 4 november 2010

Håll Ihop Mot Rasism!

I en demokrati ska man acceptera att man kan förlora ett val eller ännu värre får ett främlingsfientlig parti i riksdagen eller i sitt eget kommun. Jag respekterar folkets beslut, och kommer att kämpa för att folk ska kunna välja som dem vill. Men samtidigt har vi rätt i en demokrati att tycka olika.
Ett demokratiskt land som Sverige, så är vi alla överens att alla människor är lika, oavsett hudfärg. I Sverige finns det religionsfrihet, vilket betyder att vi har rätt att utöva vilket religion vi vill eller avstå ifrån att vara religiös. Om det är så att vi alla ska kalla oss demokrater och vill vi kämpa för att det ska fortsätta så, då kan man inte anse att vissa religioner är ett hot mot den svenska kulturen.
Det absolut finast med den svenska kulturen att vi kan ha olika åsikter men samtidigt respekterar vi varandra ändå. Det är svenskt och det ska vi kämpa för att behålla den.
Vill man lösa olika samhällsproblem, då ska man kolla på grunden till problemet och inte skylla på folkgrupper. Som till exempel det man gjorde i Tyskland under 30-talet.
Vill man att invandrare ska komma in i det svenska samhället då ska man lösa segregations problem, genom en bostadsförmedling i Borås då får man stå i kö med en nummerlapp, istället för att en rik svensk väljer till exempel norrmalm medan en människa ifrån mellanöstern väljer Hässleholm eller Norrby. Den bästa lösningen för segregations problem är att skapa jobb. Det finns olika sätt att skapa jobb, men det bästa är om vi gemensamt satsar på det. Fler platser i den offentliga sektorn. Det saknas lärare, personal inom sjukvården osv. Vi måste satsa på dessa områden.
Så nej, att skylla på en folkgrupp har aldrig löst problemet och därför ska vi hålla ihop mot rasism!

1 kommentar: